Η Poco είναι πλέον μια ανεξάρτητη εταιρεία by Xiaomi

Share - Μοιραστείτε το

Η Xiaomi έχει μέχρι τώρα πέντε ανεξάρτητες θυγατρικές εταιρείες στο χαρτοφυλάκιό της όπως η Redmi, Poco, Mito, CC και η Black Shark, και αυτός ο κατάλογος συνεχίζει να μεγαλώνει.

Όπως είναι γνωστό, η Pocophone έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα Smartphone – το άκρως επιτυχημένο Poco F1, το οποίο ωστόσο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Xiaomi.


Η Poco ωστόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Xiaomi, θα λειτουργεί από εδώ και πέρα εντελώς  ανεξάρτητα, με τη δική της στρατηγική αγοράς και τους δικούς της πόρους.

Μιλώντας στο TechCrunch, ο Αντιπρόεδρος της Xiaomi, Manu Kumar Jain, δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι είναι σωστό να αφήσουμε την POCO να λειτουργήσει μόνη της τώρα, γι ‘αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανακοινώσουμε ότι η POCO από εδώ και πέρα θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως ένα εντελώς ανεξάρτητο εμπορικό σήμα“.

Η ανακοίνωση που έκανε ο Manu Kumar Jain, δεν αποκάλυψε πώς θα δομηθεί η νέα εταιρεία και πόση αυτονομία θα έχει η Poco. Η Xiaomi ανεξαρτητοποίησε και την Redmi πριν από ένα χρόνο περίπου με τον ίδιο τρόπο, αλλά οι συσκευές και από τις δύο εταιρείες έχουν πολλά κοινά στοιχεία, και πολλές φορές είναι απλοί επανασχεδιασμοί της ίδιας συσκευής ή απλές μετονομασίες. Η OnePlus και η μητρική της Oppo λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Τουλάχιστον, τώρα γνωρίζουμε ότι η Poco ως εταιρεία δεν είναι νεκρή. Υπάρχουν αναμφισβήτητα πολλοί που ενδιαφέρονται να δουν ένα νέο Poco F2, αλλά τώρα με την Poco που υποτίθεται ότι θα είναι  υπεύθυνη για τη δική της έρευνα αγοράς και τους δικούς της πόρους, παραμένει να δούμε αν το επόμενο Smartphone που θα μας παρουσιάσει θα έχει περίπου την ίδια τιμή με το καταπληκτικό Poco F1.

FacebookrssmailFacebookrssmail

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *